De Voedselparadox
Uitgeverij Van Gennep

Paperback € 15

Verkrijgbaar in iedere boekhandel en online

 

Herman Lelieveldt

De Voedselparadox
Wat ons streven naar beter eten dwarsboomt

 

Steeds meer mensen willen dat ons eten duurzamer, diervriendelijker en eerlijker is, maar toch lukt het ons nauwelijks ons voedselsysteem te verbeteren. Hoe kan dat? In De voedselparadox laat Herman Lelieveldt zien hoe moeilijk het voor burgers, bedrijven en de overheid is om over hun eigen schaduw heen te springen en daadwerkelijk iets te veranderen aan ons voedselsysteem.

De Voedselparadox. Wat ons streven naar beter eten dwarsboomt Uitgeverij Van Gennep ISBN 9789461643926, 195 pp. Paperback € 15 Verkrijgbaar in iedere boekhandel en online

Herman Lelieveldt (1967) doceert politicologie aan het University College Roosevelt en is de organisator van de jaarlijkse Utrecht Summerschool in Food Politics.

In de media

Mijn artikel in Vork over gastronationalisme: Liefde voor het vaderland loopt tegenwoordig door de maag

 

- Vork, prikken in de voedselketen

Avro-Tros Radar sprak met Lelieveldt over de De Voedselparadox in een item over pesticidengebruik in de landbouw.

- 29 augustus 2016, NPO 2

We hebben een minister van Voedsel nodig. NRC/Handelsblad-Opinie, 11 April

 

Herman Lelieveldt en Pierre Wind willen een Minister van Voedsel, Radio 1, De NieuwsBV, 11 April

‘Politiek moet kwesties rond voedsel oplossen, niet consument’, Interview De Volkskrant, 9 April

Agenda

10 nov 14:00

Future Food Symposium on Food Politics On November 10 we will discuss the role of science in food politics in a symposium in four presentations by Herman Lelieveldt, Johan Garssen (professor of Immunopharmacology at Utrecht University and Director of Platform Immunology at Nutricia Research), Frank de Bakker (associate professor organizational sociology Free University Amsterdam), and Frits Kremer (chair of FoodPolicy.nl). More info will be posted on the Future Food website

Tweets

NRC: Stalbranden Staldieren voor vuur behoeden heeft zo zijn prijs nrc.nl/nieuws/2017/08…
@Schuttelaar @MSchuttelaar Waar heb ik dit voorstel eerder gelezen? nrc.nl/nieuws/2016/04…
A welcome and much needed event in the age of climate change denial twitter.com/food_eu/status…

Summer school

De Summer School Food Politics in the European Union is de ideale zomercursus over alle urgente kwesties die vandaag de dag rondom voedsel en politiek spelen. De cursus vindt iedere zomer in juli plaats (in 2017 van maandag 3 tot vrijdag 14 juli) in Middelburg en combineert een gevarieerd programma aan colleges met twee dagvullende excursies.

Deelnemers krijgen:

Cursusleider: dr. Herman Lelieveldt
Gastdocenten: o.a. dr Henk Westhoek (Planbureau voor de Leefomgeving), prof dr Jale Tosun (Universiteit Heidelberg), dr Jeroen Candel (Wageningen University).

Studenten in het WO en HBO krijgen op basis van deze cursus 4 ECTS studiepunten met daarbij de mogelijkheid om in aanvulling op een deelnamecertificaat ook een cijfer voor de cursus te krijgen op basis van een schriftelijk tentamen dat plaatsvindt op de laatste cursusdag.

Het volledige programma van de cursus is te vinden op: https://www.utrechtsummerschool.nl/courses/social-sciences/food-politics-in-the-european-union